headless CMS

Headless CMS vad är det? wizdo studio vi förklarar
Okej, vi vet att det kan vara svårt att hänga med - Men här gör vi ett försök att förklara Headless CMS på ett enkelt sätt, häng med!

Men först – Vad är CMS?

CMS står för “Content Management System.” Det är en programvara eller plattform som används för att hantera, organisera och publicera digitalt innehåll på webbplatser, appar och andra digitala plattformar – Precis som det du läser, det är inlagt genom vårat CMS i textformat, superlätt!

 

CMS gör det möjligt för användare att skapa och uppdatera innehåll utan att behöva avancerade tekniska kunskaper, vilket förenklar processen att underhålla och administrera digitala egendomar. CMS-system används ofta inom webbutveckling och digital marknadsföring för att effektivt hantera och publicera text, bilder, videor

 

Vad är då Headless CMS?

Ett headless CMS är en typ av content management system som skiljer sig från sina traditionella motparter genom att bryta länken mellan hantering av innehåll och presentationen av webbplatsen. I ett traditionellt CMS är både innehållet och layouten kopplade till varandra. Medan det är enkelt att använda och passar för vissa webbplatser, kan det begränsa flexibiliteten och skapandet av mer komplexa, multikanaliga eller skräddarsydda webbupplevelser med mycket funktionalitet.

 

I ett headless CMS är innehållet separerat från hur det visas. Det betyder att du kan organisera och hantera ditt innehåll oberoende av hur det ser ut på din webbplats eller appar. Det ger utvecklare och designers friheten att använda olika teknologier och enheter för att visa innehållet på det sätt de vill.

Varför Headless CMS?

Det finns många fördelar, här är fem:

 

  1. 1. Flexibilitet: Anpassa webbplats eller applikation för olika enheter och plattformar utan att behöva ändra själva innehållet.
  2. 2. Oberoende av teknologi: Eftersom innehåll och presentation är åtskilda, kan du använda den senaste tekniken och de bästa verktygen.
  3. 3. Säkert & Skalbart: Innehållet är åtskilt, därför kan du säkerhetskopiera och skala innehållsdelarna separat, vilket förbättrar säkerhet och prestanda.
  4. 4. Förbättrad prestanda: Optimering av laddningstider vilket ger bättre användarupplevelser.
  5. 5. Flera kanaler: Dela ditt innerhåll på olika digitala plattformar.

 

Ska jag ha Headless CMS?

Det är svårt att säga. Men om du frågar oss, kan vi med säkerhet säga vilken typ av CMS som passar just dig och dina behov. Klicka här så snackar vi mer

 

 

Nyfiken på att veta mer?

Wizdo saker


nyheter/artiklar/annat Visa alla

Här hittar du sånt som vi tycker är värt att nämna.